Aalborg Vikings tilknytter to nye amerikanske profiler og tager samtidig afsked med Nick Okorie, der har søgt nye udfordringer i Canda.

Efter en start på sæsonen, der mildest talt ikke har levet op til forventningerne, har Aalborg Vikings opsagt samarbejdet med Nick Okorie, der, selvom han havde flere kampe med flotte statistikker, aldrig helt levede op til de høje forventninger, klubben havde til ham. Direktør John Bennetsen udtaler om afskeden med Nick Okorie:

”Vi havde store forventninger til Okorie, da vi bragte ham til klubben, men desværre formåede han aldrig helt at falde til hos os. Da en Canadisk klub for et par dage siden henvendte sig for at købe Nick ud af sin kontrakt, var vi hurtige på aftrækkeren, og det giver os nu mulighed for at hente to nye profiler til holdet”.

Vikings udnytter altså den opståede chance for at forstærke holdet, der foruden en direkte erstatning for guarden Okorie, også får selskab af en forward.

Den nye mand på guard-positionen for Vikingerne bliver den 188 cm høje amerikanske spiller Trey Sumler. Sumler er en eksplosiv guard med et rigtigt godt skud, der er vant til at spille mange minutter og være en bærende spiller for sit hold. Gennem de sidste 4 år har den 23-årige Sumler spillet for universitetsholdet Western Carolina i USA, hvor han i sin sidste sæson snittede 18 point per kamp og ramte på knap 40 % af sine 3 points skud. Samtidig havde han også 4.5 assists og 4.1 rebounds per kamp.

Om forventningerne til Sumler udtaler coach Mike Dejworek:

”Sumler er som skabt til den rolle, guards normalt spiller for hold i den danske liga. Han kan score de point, vi forventer af en importspiller, og samtidig har han også erfaring med den lederrolle, som Amerikanerne ofte får, når de debuterer i Basketligaen.”

Derudover kan Aalborg Vikings også byde velkommen til den 196 cm høje forward Javorn Farrell. Farrell har ligeledes erfaring fra et 4-årigt ophold i den bedste Amerikanske collegerække, hvor han i sin sidste sæson scorede 16 point og havde 5.5 rebound i snit per kamp. Den 24-årige Farrell er en alsidig forward, der kan lidt af hvert i både forsvar og angreb og bliver dermed en vigtig forstærkning af holdet i begge ender af banen.

Direktør John Bennetsen udtaler om Sumler og Farrell: ”Vi synes, det er to kvalitetsspillere, vi har hentet, og oven på en utroligt skuffende sæsonstart sportsligt og de udfordringer, vi har haft på trænerpositionen, ser vi nu frem til en forårssæson, der tegner lyst. Alle i Vikings glæder sig til at tage imod de to nye spillere, der allerede er ankommet til Aalborg.”

Sumler og Farrell får debut i Basketligaen, når Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har færdigbehandlet ansøgningen om en arbejds- og opholdstilladelse. Processen tager som regel mellem 10 og 30 dage.

Javorn Farrell har foruden sit Amerikanske pas også et pas fra Ø-staten St. Kitts og Nevis.

 

Højdepunkter og Statistikker:
http://espn.go.com/mens-college-basketball/player/_/id/45930/javorn-farrell

https://www.youtube.com/watch?v=KAvyhKdDeQg

http://espn.go.com/mens-college-basketball/player/_/id/46832/trey-sumler