IMG_2706

Aalborg Vikings, er klubben, hvor vi stiller tæring efter næring, og garanterer for underholdning!
Holdet blev stiftet i sommeren 2007 da Aalborg Vikings trådte ud af et samarbejde med AaB. Dette blev anledningen til en organisatorisk genopbygning. En lille skare af dedikerede klubmennesker overtog driften af Vikings, og hvert år siden har holdet set forbedringer. Med Jyllands næststørste basketballklub med 300 medlemmer og frivillige i ryggen, sikrede de nydøbte vikinger sig tilbagevenden til den bedste række, og der har Vikings været at finde lige siden.
Fra sommeren 2011 valgte Aalborg Vikings at fokusere på en ny strategi, hvor underholdning træder i forgrunden. Sæsonerne siden har givet Vikings skubbet fra eliteklub med fokus udelukkende på resultater, til en Nordjysk tilskuer- og mediesucces. Siden sæsonen 2010-11 har vi fordoblet tilskuertallet, og sæsonerne siden har været vore bedste nogensinde, både tilskuermæssigt, økonomisk, mediemæssigt og sportsligt. Samtidig er vi begge år, midt i en økonomisk krisetid, kommet ud med overskud.
Et af landets bedste publikummer har gjort, at vi er blevet TV-stationernes yndlinge. Med omkring 1000 tilskuere pr. TV-kamp sendte de to stationer, der sender basketball, syv af 2012-13’s femten hjemmekampe live, og efter sæsonen blev Aalborg Vikings kåret til Årets TV-klub i Basketligaen.
Aalborg Vikings har stor fokus på, at mens sport går op og ned, skal man som klub være økonomisk ansvarlig, og ligegyldigt hvad, garanterer vi for et godt show!
Aalborg Vikings Basketball hører ind under moderklubben, Aalborg Basketball Klub (ABK). Det er samtidigt her man finder bredde-og ungdomsafdelingerne hvor der er hold til alle aldre, fra de aller yngste U6 til seniorbold for oldboys/-girls. Mange af Aalborg Vikings’s spillere kommer fra ungdomsrækkerne i ABK, og for fremover at have et bæredygtigt og stærkt hold, vil vi fortsætte med at udvikle nye basketball-talenter hos ABK, med brug af Vikings-spillere som trænere for de næste generationer.

Yderligere information omkring ABK kan findes på www.aalborgbasket.dk.

Visionen for Aalborg Vikings

Aalborg Vikings Basketball vil, som nichesportgren i Danmark, levere en actionpræget og underholdende sportsoplevelse til nordjyderne. Vi vil gerne være et alternativ til de traditionelle danske ærke-sportsgrene der findes her i Nordjylland, og samtidigt bibeholde vores stærke rødder i det nordjyske ved hele tiden at udvikle talenter gennem moderklubben, ABK.

Værdier for Aalborg Vikings

  • At være en bæredygtig forening der sætter tæring efter næring.
  • At forblive en forening, der har til henblik at udbrede basketball i Nordjylland
  • At forblive et nordjysk hold med nordjyske spillere der støttes af de lokale, dog suppleret med få udenlandske spillere

At bibeholde det gode fællesskab mellem Aalborg Vikings og ABK